Under söndagseftermiddagen har fullt av folk samlats inne i Havremagasinet. På två långbord står tårtor från sju olika länder uppdukade.

Alla drar blickar till sig men den som kanske ändå får mest uppmärksamhet har gjorts av Evelide Guzmán från Venezuela. Hennes tårta är gjord i formen av ett rum.

– Det är jätteroligt att folk gillar den.

– Drömmen är att jobba med det här, och att någon gång i framtiden baka tårtor åt andra.

I två år ska integrationsprojektet BIG, Boden Inter Great, pågå. Tidigare i veckan höll Havremagasinet i en Eritreansk kväll med musik och dans, innan dess var det en kväll med Etiopiskt tema som lockade ungefär 150 personer. Tanken med projektet är att både integrera personer som flytt från länder med krig men också visa upp delar ur olika kulturer.

– De som flyr från krig flyr inte från sin kultur. Vi vill visa vad de kommer ifrån, på så sätt kan vi kanske förstå olika konflikter lättare, säger Stina Engman som arbetar med projektet.

Tanken med tårtorna är inte endast för att det är fars dag. – Många gillar att baka och tårtorna knyter samman folk från hela världen, säger Stina Engman och fortsätter: – Det är jätteroligt att anordna. Alla är väldigt engagerade.

Förhoppningen är att de som flytt från sina länder ska få träffa fler som bor i Boden, och om de har tur kanske också få en tårtbeställning.

– Vi vill synliggöra dessa fantastiska bagare och kanske ge dem möjligheten att fortsätta med bakandet, säger Sergute Belaye, som organiserar projektet.