Tidningen Fast food magazine arrangerar varje år pizza-SM där man utser den godaste pizzan och därmed den bästa pizzabagaren. Avgörandet sker på den stora matmässan Gastro nord i Stockholm i slutet av april.
Ali Chahrour är en av de tre finalisterna i den prestigefyllda tävlingen. Han har bakat pizzor i snart 20 år och i dag driver han en pizzeria i centrala Kiruna. Det är också där han har tagit fram sin specialitet; en pizza med bland annat rökt renkött från Kiruna toppat med kantareller. De övriga ingredienserna som ingår avslöjar han inte innan tävlingen är avgjord.
Unik pizza
För att delta i tävlingen ska man ta fram en unik pizza. Den ska presenteras på bästa sätt och sedan kommer representanter från arrangören och provsmakar för att sedan fälla avgörandet om vem eller vilka som går till den stora finalen.
- De har haft folk här som har provsmakat pizzan och de var nöjda så de skickade mig till finalen, säger en nöjd Ali Chahrour.
Bortsett från gräddningen tar det mindre än en minut för den rutinerade pizzabagaren Ali Chahrour att baka en pizza och inför tävlingen har han inte förberett sig på något speciellt sätt. I stället arbetar han utifrån filosofin att varje pizza och varje kund är lika viktig.
- Jag jobbar på mitt pizzabord och jag ska göra mitt bästa. Juryn är lika viktig som mina kunder, de kommer alltid först, säger Ali Chahrour.