Internationella Reumatikerdagen firades 11 oktober av Luleåföreningen med öppet hus och en intressant föreläsning av hälsokonsult Maija Ruisniemi. Lokalen fylldes med ett 50-tal medlemmar som fick många goda råd om kostens betydelse för reumatiker. Blåbär, broccoli och fisk liksom baljväxter som bönor, ärter och linser är mycket nyttiga. Vi bör också byta ut det vita mjölet och sockret mot fullkornsmjöl, grönsaker, bär, frukt och honung. Citron och kryddor som ingefära, gurkmeja, dill, senap och kanel är bra för oss. Vid skov kan potatisvatten, pepparrotsvatten/vitlöksvatten och timjanthé hjälpa enligt Maija.
Efter föreläsningen blev det många trevliga samtal vid borden över gott kaffe, smörgås och vindruvor som föreningen bjöd på.
Under tiden hade även Hjälpia dukat upp ett bord med hjälpmedelsprodukter som dom visade för oss.
Vi är mycket tacksamma att så många visade intresse att fira denna speciella dag som uppmärksammas runtom i världen.