Vin och mat var temat vid SPF Mjölkuddens månadsmöte i mars. Provningsledare var Monica Johansson som berättade om vin från fyra olika druvor. Hon inledde med att berätta om vädrets och jordens påverkan och växtförhållanden för de olika druvorna. Medlemmarna fick smaka på druvorna genom två vita viner, Sauvignon Blanc, Frankrike, Chardonnay, USA, och två röda, nämligen Pinot Noire, Frankrike, och Shiraz, Australien. Till detta serverades en tallrik med rostbiff, smakrika osttärningar och oliver. Monica förklarade skillnaderna mellan de två vita vinerna och de två röda. Det blev en smakupplevelse när vinerna kombinerades med smakbitar från tallriken.
Monica Johansson berättade vidare om lämpliga maträtter till de olika vinerna och passade på att betona att smaken är individuell. Om man är tveksam rekommenderade hon att läsa på de "klockor" som pryder systembolagets vinhyllor.
Vin och mat-mötet avslutades med en varm applåd och en flaska vin till Monica Johansson som tack för en pedagogisk vägledning i vinets värld.