Hur är läget...

... Rikard Stenberg, som är veckans bloggare på Kuriren.nu? Vem är du?

Foto:

Foto:

Foto: Fotograf saknas!

Norrbottens län2012-06-11 06:00

- En skojfrisk kille som försöker njuta av allt det goda i livet.

Hur ofta grillar du maten under sommartid?

- Så ofta jag bara kan, sol som regn - man kan alltid plocka fram ett paraply.

Vad slänger du helst på grillen?

- För "vanlig grillning", kanske marinerade kycklinglår eller filéer serverade sen i varma vetetortillas med isbergssallad, guacamole och en hemgjord apelsinsalsa. Och eldar vi igång smokern så åker det alltid in en omgång; kamben - hickoryrökta baby back ribs, mmm. Och kanske en beer can chicken, en hel kyckling uppträdd på en öppnad ölburk som ångkokas i öl inifrån och röks med hickory från utsidan - så mör att köttet mer eller
mindre ramlar av benen.

Om jag frågar så här, vad grillar du inte?

- Flintastek.

En kontrollfråga; vad föredrar du - grillkol, briketter eller gasol?

- Grillkol.

Vad är det vanligaste felet vi amatörer gör vid grillen?

- Jag är inte den som "pekar finger", men ibland kan det nog gå lite för fort. Man bör alltid låta kolen brinna ned så man får en fin glödbädd. Och köttet man ska grilla bör ligga framme och bli rumstempererat innan det hamnar på grillgallret.

Kan vi hoppas på några recept i din blogg?

- Jodå, en del recept blir det som jag hoppas kan vara till inspiration till sommarens alla härliga grillningar. Men också lite små tips och knep samt förhoppningsvis en del läsvärda grillrelaterade historier från några av mina resor till slow smokin’ barbequens hemland USA, men också en del andra länder runt om i världen.

Till sist, vad önskar du mest just nu?

- Att vår underbara ljusa norrbottniska sommar anländer, ja - och fred på jorden.

Namn: Rikard Stenberg

Ålder: 52

Bor: Villa i Rutvik

Yrke: Supportchef på en IT-firma

Familj: Fru Siv och hunden Sissi

Aktuell: Rikard är veckans bloggare på Kuriren.nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!