Det finns ju så mycket vackert och gott i samhället - varför uppmärksammar ni inte det positiva i tillvaron? Det är alldeles för mycket eländes elände, bråk och konflikter - finns det inget trevligare att skriva om?
Det är en synpunkt och fråga vi rätt ofta får ta del av i den här branschen. Åsikten hörs även internt men kommer 99 gånger av 100 utifrån - folk efterlyser glada nyheter, goda exempel, lyckade lösningar och berömvärda människor.
Visst, det är svårt att säga emot ... men, det finns alltid ett men. Och den brukar mynna ut i invändningen att det är det som avviker och sticker ut som är intressant, inte normaltillståndet. Och sedan luftas ofta följande exempel: "det är ju ingen nyhet när tåget kommer i tid".
Det var just vad jag gjorde häromdagen, tog till den liknelsen som argument. För att sedan tystna och tänka på vad jag just hade sagt. Ja, Ni kan säkert gissa resten - det är inte längre ett argument som håller, inte på långa vägar. Det känns mer sannolikt att snart få läsa följande nyhetsartikel i Kuriren:
"Det utbryter stort jubel på Boden central när nattåget från Stockholm rullar in på exakt rätt ankomsttid, detta för första gången på sex år. Stinsen Sissela Phipa har bytt ut den sedvanliga spaden mot en blombukett och passagerarna hissar spontant lokföraren Inga Bromsar i ren förtjusning".
Eller varför inte följande story: "All snö var borta - bilister och andra på väg in till arbetet i centrum kunde på måndagsmorgonen glädjas över att det inte återstod en flinga av gårdagens snöoväder. Alla drivor var borta tack vare snösvängen, inte bara på vägar och gator utan även på cykelvägar och trottoarer. Kommunalrådet Sven O Mildh lovade på stående fot gatuchefen P-Å Farth en veckas semester och bjöd de anställda på tårta".
Vi fortsätter att spåna på samma tema:
"Vid årets avslutningsceremoni i gymnasiebyn uppmärksammade skolledningen eleven Rosa Hurtig. Hon lyckades nå godkända betyg i alla kurser. Hon blir därmed den första eleven i skolan på elva läsår som når behörighet för högskola och universitet utan kompletterande studier.
- Jag insåg tidigt att det aldrig skulle gå om jag följde studieplanen och lyssnade på mina lärare. Min lärare i engelska tror att volymmåttet pint är ett glas öl och vikarien i geografi säger på fullt allvar att Påskön är den plats dit häxor flyger på skärtorsdag, säger Lena Lugn".
Tja, så kan man ju hålla på en stund om man vill leka olyckskorp och dra några aktuella tendenser till extrema konsekvenser. Om inte annat så roar det mig en stund.
Men om nu media i huvudsak fastnar för det som skiljer sig från det gängse och som en följd därav mest berättar om nöd, misär, lidande och olycka så säger det något om vårt samhälle. Slutsatsen måste ju då bli att det vanligtvis råder lycka, väl- och medgång. Och vill vi inte sträcka oss så långt så kan väl tillståndet åtminstone beskrivas som någorlunda fungerande.
Vore det inte så skulle denna avisa och andra vara fyllda av nyheter likt dem jag fabricerat här ovan. Och då hade vi ett annat samhälle än det vi har i dag.
Vi kanske ska vara glada över att inte tvingas leva i ett det samhället och vid varje svart rubrik trösta oss med att de speglar undantagen. Då känns det genast bättre.
Men avstå från att hurra eller hissa någon - det känns lite opassande. Som att skråla snapsvisor vid ett nykterhetsmöte.