I Gunillaskolan surrar och kvittrar det på samma gång från en dataskärm som utgör en konstnärlig installation. En mer fysisk installation är gamla motordelar och flaskor som i ett annat rum utgör en annan installation.

Ett rum är tomt på möbler, men rummets väggar och golv är täckta med nedskrivna ord.

Som Stonehenge
Ute på Gunillaskolans skolgård har Samuel Thomson från England pallat upp backar i en ring. I mitten står en ensam back på högkant. Den kan användas som talarstol eller så markerar den ringens centrum. Konstverket för tankarna till Stonehenge, bronsåldersbyggnadsverket i sydöstra England.

Artikelbild

| NYMÅLAT. Kuriren har tidigare berättat om denna vägg på Gunillaskolan, som Elton Kore, Emilia Norman och Maria Winbjörk skulle måla på. Såhär ser delar av resultatet ut. Konstverket invigs officiellt på måndag kväll i nästa vecka.

- Här kan man debattera eller grilla kött, säger Thomson. Det är en multifunktionell skapelse, som även kan plockas isär, precis som lego.

Konstverket invigs officiellt på måndag i nästa vecka. Det kan även användas som en mini-amfiteater.

Havsbilder
Bortom skolgården, på en av Gunillaskolans kortväggar, har konstverket av bland andra Elton Kore, som Kuriren berättat om tidigare, nästan målats klart. Det föreställer dels en dykare under vattnet, omgiven av fiskar. På en närliggande vägg simmar en målad jättesköldpadda.

Kore är själv nöjd med hur konstverket blivit. Även det invigs officiellt på måndag i nästa vecka.