Fria ord: Nu får det väl ändå räcka med köttskandaler

Norrbottens län2013-03-08 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

NU FÅR det väl ändå räcka. I många år har vi ätit mat som varit producerad nära där vi bor. Men nu verkar folk inte bry sig det minsta om det. Priset har varit viktigast.

Och då kommer svaret som ett brev på posten - det ligger hästkött i frysdiskarna på affärerna.

Om man köper lasagne med 100 procent nötkött så litar man på det är 100 procent nötkött, och inget annat.

Kanske har vi fått oss en bra näsbränna i och med köttskandalen.

Jag anser att våra svenska bönder är något av det viktigaste vi har. Vill vi ha svensk mat och en svensk landsbygd med öppna landskap, då måste vi handla svensk, närproducerad mat.

Det är hälsosamt både för våra bönder och för oss själva.

Vi konsumenter får näringsrik, närproducerad mat och ett öppet landskap på köpet.

Och bönderna får möjlighet att tjäna sitt uppehälle utan att gå på knäna.

Tänk till innan ni går till frysdisken!