Redan inför årets säsong var Luleå Hockey på jakt efter Viktor Fasths namnteckning.

Men 28-åringens bakgrund med knäproblem fick norrbottningarna att backa ur affären.

- Exakt, det rann lite ut i sanden, precis som med många andra klubbar, säger målvaktens agent Pär Larsson till Norrbottens-Kuriren.

Valde bort Fasth
Istället valde klubben att satsa på David Rautio. Fasth lämnade Växjö i allsvenskan och hamnade i elitserienykomlingen AIK.

Mindre än ett år senare gör LHF ett nytt försök att knyta till sig Fasth, som gick hockeygymnasiet Luleå och som har spelat division II-hockey med Brooklyn Tigers (2000/01).

Luleå Hockey och sportchefen Lars "Osten Bergström räknar med att Anders Nilsson lämnar för NHL (New York Islanders). Därför har LHF anmält sitt intresse till agenten Pär Larsson.

- Det stämmer, säger han.

Viktor Fasth har inte velat skriva under något nytt kontrakt med AIK och enligt uppgifter till Norrbottens-Kuriren är han sugen på att flytta upp och spela med Luleå. Dessutom ligger Solnaklubben näst sist i elitserien och riskerar att hamna i kvalserien.

Hans agent Pär Larsson är förtegen när det gäller LHF:s intresse.

- AIK är det lag som gäller i dagsläget. Vi ska inte byta bara för att byta och vi för ingen diskussion med Luleå i dagsläget, säger Larsson.

Islanders angelägna
New York Islanders rättigheter för Luleåmålvakten Anders Nilsson går ut till sommaren. 20-åringen draftades i tredje rundan 2009 som nummer 62. I fjol tackade han nej till ett kontraktsförslag för att skaffa sig mer erfarenhet.

- Jag förmodat att vi kommet att skriva kontrakt med honom, men i den här branschen kan man inte säga att något är klart förrän signaturen sitter på kontraktet. Islanders har målvaktsproblem och jag tror Anders kan få några NHL-matcher redan första säsongen, säger Islanders Europascout Veli-Pekka Kautonen.

- NHL är drömmen och nu har jag mer kött på benen, men vi får se vad som händer. Just nu koncentrerar jag mig på säsongen med Luleå, säger Anders Nilsson.