"Hjärnstark"-författaren Anders Hansens sommarprat blev det mest lyssnade podd-programmet i årets "Sommar i P1", med 2,4 miljoner lyssningar. Nu är den folkkära överläkaren och skribenten aktuell med ett vinterprat, där han fortsätter berätta om ett av kroppens viktigaste organ.

"Varför är det så viktigt för oss att tillhöra en grupp? Varför vill vi tro på vissa saker? Vad är det egentligen som händer där innerst inne i oss, i våra hjärnor? Det vill jag berätta om i mitt vinterprat", säger han i ett pressmeddelande.

Även konstnären och radioprataren Stina Wollter är tillbaka. Hennes sommarprat om en livsavgörande relation med en åttaårig cancersjuk flicka fick flest reaktioner på sociala medier. Den här gången kommer hon att prata mer om den skapande människan, möten i livet och konsten.

Artikelbild

| Stina Wollter kommer att vinterprata i P1. Arkivbild.

Lyssnarnas sommarvärd från 2019, Madeleine In Hwa Björk, kommer att göra ett avsnitt. I sitt sommarprat berättade hon om hur hon som adopterad sökt efter sina biologiska rötter – och fick reda på att hon blivit förväxlad. Nu kommer hon att fortsätta att tala om sitt eget och andras livsöden.

Skådespelaren Olof Wretling gör sitt sjunde vinterprat, där han pratar om ett märkligt möte med Torgny Lindgren på nattåget mot Stockholm.

Rättat: I en tidigare version var datumet för Johan Rockströms program felaktigt.