Konstmuseet i Norr flyttar fram utställningar

Konstmuseet i Norr håller fortsättningsvis stängt och flyttar fram de utställningar som var planerade att öppna nu i april.

Selma Green, konstmuseichef och Tomas Vedestig,  ordförande för Konstmuseet i Norr , meddelar att de planerande utställningarna  "Röster från Arktis" och "Kiruna Forever" skjuts på framtiden på grund av coronaepidemin.

Selma Green, konstmuseichef och Tomas Vedestig, ordförande för Konstmuseet i Norr , meddelar att de planerande utställningarna "Röster från Arktis" och "Kiruna Forever" skjuts på framtiden på grund av coronaepidemin.

Foto: Eva Åström

Kultur2020-04-27 13:12

Det innebär att "Röster från Arktis" och "Kiruna Forever", kommer att skjutas fram och öppnas när besöksverksamheten åter är igång.

– Beslutet att skjuta fram utställningarna är det enda rätta och vi ska på ett ansvarsfullt sätt fortsätta vårt uppdrag både under och efter den här samhällskrisen, säger Tomas Vedestig, ordförande för Konstmuseet i Norr i ett pressmeddelande.

Under perioden då museet är stängt genomförs dock det planerade projektet "Övergångar" med Jenny Nordmark. Projektet, som för första gången genomfördes sensommaren 2019, kan fullföljas trots det rådande läget. Släpp av klotet sker den 2 maj från älvstranden i Jukkasjärvi där förhoppningsvis vårflödet bidrar till att älvklotet färdas på Torneälven mot havet för lokalinvånare längs hela älven att följa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!