Julbak i sista minuten

Har du inte hunnit baka inför julen? Inga problem. Köpa färdigt är en lösning, de här underbart goda saffransskorporna är en annan.

Saffransbiscotti. Spröda skorpor som faktiskt passar lika bra även efter jul.

Saffransbiscotti. Spröda skorpor som faktiskt passar lika bra även efter jul.

Foto: Fotograf saknas!

BAKNING2016-12-22 20:30

Receptet är lånat av kocken och bakgurun Leila Lindholm.

100 g smör

1 g saffran

2 ekologiska ägg

1 1/2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!