Vårsalongen är årets höjdpunkt för Bodens konstförening. Medlemmarna är amatörer, men mycket entusiastiska och de medlemmar som vill har möjlighet att ställa ut på Vårsalongen.

Ett 50-tal verk av 16 konstnärer fanns i konsthallen i Enter Galleria på långfredagen.

– Jätteroligt. Det här är ett vårtecken, sade ordföranden Inger Nordlund. Vi brukar kunna ha 400 besökare under tiden vi ställer ut. Vi sysslar mest med måleri, men här har vi också några verk av lera.

Artikelbild

| Tenntråd. Monica J. Larsson har använt tenntråd, fäst pärlor och sytt fast med nylontråd. Hon kallar verket för "Labyrint."

Föreningen har 60 medlemmar, varav ett tjugotal är mest aktiva.

Förra året efterlyste du fler manliga medlemmar. Hur har det gått?

– Inte så bra. Vi hade en då. Nu har vi också en, men en annan, småskrattar Inger Nordlund. Så män är extra välkomna.

Föreningen har en rad aktiviteter på programmet. Exempelvis kurser, tipsrundor och målarresor, sistnämnda om ekonomin tillåter.

Artikelbild

| Utför. Birgitta Tjernström har en tusch med på Vårsalongen som hon kallar "Utför".

– Vi har väldigt roliga saker för oss. Ibland målar vi till en dikt. På tisdagar har vi fri målning i vår lokal på Brogatan med drop-in.

Ulla Wikman är en av utställarna, medlem sedan i början på 1980-talet.

Artikelbild

| Blandteknik. Inger Nordlund "Aspar och ödehus" i tusch och akvarell.

– Att måla betyder jättemycket för mig och jag har hållit på nästan hela livet. Greja med färger. Det är en lisa för själen när man sitter och målar och allting stämmer. Dessutom är det fint att träffa andra med samma intresse.

Periodvis målar hon mycket.

Artikelbild

| På tysta vingar. Ulla Wikman har gjort denna akvarell efter ett möte med en lavskrika i skogen, "Lavskrika".

– Nu har jag legat litet lågt ett tag, men lär komma igång igen efter vårsalongen. Det är jätteroligt att gå runt och titta här. När man samlar alla stilar på det här viset klickar det hela tiden.

När Ulla Wikman står framför staffliet känner hon sig tillfreds med livet.

– Och lycklig. Det går inte att förklara. Man liksom drunknar i det man håller på med och släpper allting runtomkring. Och alla människor runt föreningen är så jättefina.