DNA är en berättelse om ett gäng ungdomar som sätter sig själva i klister, efter att de tagit ett ”skämt” för långt. Den utstötte Adam faller ner i ett shackt i en djup grop och försvinner. Sedan börjar en ringlande färd in i en skog av lögner och dumdristighet.

– De hittar på en historia om en man som inte finns. Men de är så många, så berättelserna håller. Ett par ungdomar tar det ett steg längre och hittar på en person som faktiskt matchar den påhittade mannen, förklarar David Forsberg som regisserat pjäsen.

Pjäsen är skriven av britten Dennis Kelley. Och David Forsberg beskriver den som mångbottnad och tidlös. Olika peronser läser in olika saker i den. Men han tror sig veta en sak som sticker ut från de många lagren.

– Lita inte blint på en person som påster sig veta saker.

Ensemblen heter Exhibitionisterna och är en ung samling elever från Tornedalens och Kulturskolan Pajalas gemensamma teatergrupp. David Forsberg jobbar på Kulturskolan tillvardags och känner gruppen sedan tidigare. Repetitionerna har gått bra, och lördagen den 14 april är det premiär.

– Vi kommer köra några genomdrag till. Det går framåt, verkligen, säger han.

Pjäsen är en del av det rikstäckande projektet Länk18, dit teatergrupper kan anmäla sig vart annat år. Grupperna får välja var sin pjäs, och i maj har de chansen att bli utvalda till den riksfestivalen i Stockholm.