De har känt varandra sedan 1994 men nu var det länge sedan de ställde ut tillsammans.

Nina Kerolas utställning av fotopolymer kallar hon "Olika Platser".

– Jag är intresserad av att besöka olika platser. Det handlar mycket om att jag åker till Finland där jag född och uppvuxen. Det finns en längtan till sitt tidigare liv.

Artikelbild

| Fotopolymer. Tomma, vita ytor ger bilderna djup, förklarar Nina Kerola.

Hon är född i Björneborg, men inspirationen kommer även från annat håll. Förut var hon aktiv fotograf. Men det är i fotopolymer hon helst uttrycker sig.

– Jag fotade väldigt mycket hela 90-talet. Så många av bilderna har utgång från foto. Jag skulle kunna visa många fina foton, men det är inte jag, säger hon.

Hennes stil beskriver hon så här:

– Jag jobbar väldigt sparsmakat, det vita tycker jag är väldigt viktig. Det är inte bara den där tomheten. Det ger fyllighet och djup, säger hon.

Artikelbild

| Former. Lise Lundberg leker gärna med former. Runda, kantiga eller tredimentionella tavlor ställs ut på Lindbergs, bland annat.

Lise Lundgren jobbar med starka färger i kollografi och lekar gärna med former och mönster. Hon berättar om inspirationen till "Dagjämning"

– Jag hämtar min inspiration från naturen. Och jag är ute ganska mycket och skissar, men sedan lägger jag bort dem och sedan får de här upplevelserna vänta och sedan kommer det ut någonting.

Hon visar sitt praktverk som också heter Dagjämning. Ett färgsprakande tavla.

– På hösten och på våren händer det mycket färgmässigt, förklarar hon.

– Jag är ganska minimalistisk och Lise är väldigt färgstark, så det finns en kontrast, säger Nina Kerola.

Utställningen håller öppet på Lindsbergs Konst & Ram lördag och söndag.

bjorn.nyström@norrbottensmedia.se