Adukiböngryta

Kultur och Nöje2016-07-28 08:00

2 dl adukibönor, avsköljda och blötlagda över natten

1 ½ l vatten

2 msk kokosolja

3 dl butternut squash, skalad och tärnad

1 purjolök, skivad

3 vitlöksklyftor, finhackade

3 msk grönsaksbuljongpulver

1 burk krossade tomater

100 g hirs, avsköljd

1 l hackad grönkål

½ citron, rivet skal och juice

2 dl persilja, hackad

svartpeppar och salt

Gör så här:

Koka bönor och vatten i en stor gryta i 25 minuter.

Under tiden fräs butternut squash, purjolök och vitlök i kokosolja på svag värme i 10 minuter.

Tillsätt fräset, buljong, tomater och hirs i grytan och låt puttra i 15 minuter.

Tillsätt kål och koka i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt persilja, citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar.

Fördela i skålar, riv över rikligt med parmesan och ringla över olivolja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!