2 dl adukibönor, avsköljda och blötlagda över natten
1 ½ l vatten
2 msk kokosolja
3 dl butternut squash, skalad och tärnad
1 purjolök, skivad
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk grönsaksbuljongpulver
1 burk krossade tomater
100 g hirs, avsköljd
1 l hackad grönkål
½ citron, rivet skal och juice
2 dl persilja, hackad
svartpeppar och salt
Gör så här:
Koka bönor och vatten i en stor gryta i 25 minuter.
Under tiden fräs butternut squash, purjolök och vitlök i kokosolja på svag värme i 10 minuter.
Tillsätt fräset, buljong, tomater och hirs i grytan och låt puttra i 15 minuter.
Tillsätt kål och koka i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt persilja, citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar.
Fördela i skålar, riv över rikligt med parmesan och ringla över olivolja.