Auberginelasagne

Kultur och Nöje2015-08-01 08:00

2 st auberginer

1 pkt lasagneplattor

1 burk tomatsås

5 dl lätt crème fraîche

1 kruka basilika

20 st cocktailtomater

20 g pinjenötter

100 g prästost

1 pkt fetaost

50 g ruccolasallad

salt

peppar

Gör så här:

Skiva auberginen tunt, salta och stek alla skivorna i lite olivolja.

Blanda crème fraîche med smulad fetaost samt salt och peppar.

Lägg lasagnen i en ungssäker form. Varva alla ingredienser om vart annat. Använd lasagneplattor mellan varje lager. Använd aubergine, tomatsås, feta crème, basilika samt ost på toppen. Undvik att avsluta med lasagneplatta på toppen.

In i ugnen, på 180 grader,

i ca 45 minuter.

Blanda salladen: ruccola, skurna cocktailtomater, pinjenötter och oliv- samt balsamicoolja. Blanda runt, salta och peppra, servera tillsammans med lasagnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!