BBQ-glaserad rotfrukt med linssallad

Kultur och Nöje2016-08-08 08:00

1 kålrot

2–3 palsternackor

3 morötter

1 rödlök

2 msk olja

flingsalt

2 dl rökig grillsås

1 påse rucolasallad

2 dl kokta gröna linser

1 msk olivolja

2 mskpumpafrön

2 msksolrosfrön

flingsalt, svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och dela rotfrukter och lök i stora bitar och lägg i en ugnssäker form, ringla över olja, salta och låt bakas i ugnen i ca 20 minuter.

Pensla barbequesås på rotfrukterna och grilla dem sedan så att de får en fin yta, pensla gärna på barbequesås även under grillning.

Blanda ihop rucola och linser på ett stort fat, lägg på de nygrillade rotfukterna och löken, ringla över olivolja och toppa med frön samt salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!