De uppträder när Diggiloo är tillbaka i länet

Diggiloo är tillbaka i Storforsen och på scenen syns bland annat Theoz – som inte var född när showen startade.

Jessica Andersson under förra årets turné. I år är hon tillbaka med Diggiloo.

Jessica Andersson under förra årets turné. I år är hon tillbaka med Diggiloo.

Foto: Sakarias Olsson

Kultur och Nöje2019-11-25 11:39

Diggiloo fyller 17 år och återvänder till Storforsen den 15 juli.

Årets uppställning består av rutinerade namn som David Lindgren, Jessica Andersson och Mariette. Men det finns även plats för nya ansikten – som nykomlingen Theoz.

14-åringen är en av landets största unga musiker och har drygt två miljoner följare på TikTok. Tidigare i år släppte han sin debut-ep "Min Theori". Musikvideon till hans låt "Het" har över 10 miljoner visningar på Youtube.

I somras besökte Theoz Sommarfesten i Kalix där många unga fans samlades för att se honom och till sommaren har han chansen att locka en yngre publik till Diggiloo.

– Det får väl bli mitt jobb, säger han och skrattar.

– Jag har en väldigt ung målgrupp, så jag tror att det kan komma ganska många unga då. 

Vad har du för relation till Diggiloo?

– Jag har egentligen ingen alls, de frågade om jag ville vara med och jag tackade ja (skratt). Det är bara det, säger han.

För Theoz blir det tredje sommaren i rad som han besöker Norrbotten och 2020 års turné blir den största och mest påkostade hittills.

– Det känns så välplanerat, har så stor scen och med så många andra stora artister – det känns väldigt olikt det som varit min sommarturné tidigare, säger han.

I Storforsen blir produktionen något mindre än på många andra turnéstopp eftersom showen måste skräddarsys efter naturens förutsättningar.

– Den är minst lika stor som tidigare, men Storforsen är en speciell plats så dit vi åker dit med en specialedition, säger producent Patrik Krall.

Theoz på Sommarfesten i Kalix i somras.
Theoz på Sommarfesten i Kalix i somras.
Artister på Digiloo

David Lindgren, Kristina Lindgren, Sarah Dawn Finer,  Frida Öhrn, Tommy Nilsson, Theoz, Jessica Andersson, Sanne Salomonsen, Mariette och komikern Per Andersson.

Karta: Storforsen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!