Dhal med koriander och tomat

Kultur och Nöje2016-08-25 08:00

1 vitlöksklyfta

½ tsk chilipulver

1 msk curry

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1 msk olja

2 dl röda linser

5 dl grönsaksbuljong

4 portioner ris

125 g salladslök

250 g körsbärstomater

½ kruka koriander

2 dl matyoghurt

salt och peppar

½ citron

Gör så här:

Skala och riv vitlöken. Fräs den med de torra kryddorna i oljan

i en kastrull.

Tillsätt linserna och buljongen och koka 10–15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.

Rör ner salladslök, koriander och yoghurt i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Servera med riset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!