En bartender kommer till bordet för att ta upp en beställning. På Fabriken serveras endast drinkar baserade på kaffe och menyn är lika lång som antalet fingrar på en hand. Vi ber om en rekommendation och får till svars att det definitivt är en Knekt vi ska satsa på. En sådan ska vi absolut ha. Men här uppstår problem, det visar sig att det är slut på ingrediensen som gör en Knekt till en Knekt, Werthers original. Det känns en aning synd att barens bästa drink ej finns att beställa – särskilt efter att vi fått den så härligt beskriven för oss.
När det sedan visar sig att det saknas ingredienser till ytterligare en drink finns det helt enkelt bara tre alternativ kvar att välja på.
Kaffe Karlsson, Irish coffee och Romerska bågar. Så vi tar varsin.
Tespatrullen är inte experter på hur kaffedrinkar görs, däremot är känslan att det tar sin lilla tid trots att baren har en knappt halvfull kväll.
De tre varianterna dyker så småningom upp. Det är samma glas, samma upplägg och samma färg på alla tre. Stilrent, men opersonligt – och framförallt svårt att göra skillnad på drinkarna.
Ganska omgående konstaterar vi att personen som beställt Kaffe Karlsson fick drinken med Romerska bågar serverad till sig. Och om det var så att rätt drink delades ut, så är det underligt ifall Kaffe Karlsson smakar mer romerska bågar än en drink som har chokladen uppkallad efter sig. Hur som helst är vi överens om att den smakar bäst.
Irish coffeen smakar som den bör – lagom mycket, och lagom rökig, whiskey. Överlag är samtliga tre kaffedrinkarna helt okej, utan att lyfta till skyarna.
En i testpatrullen konstaterar att det här är ett sådan ställe som man svänger in på efter att julklapparna inhandlats på skyltsöndag. Vi andra håller med. En varm och uppiggande kaffedrink när det är snorkallt ute gör ju aldrig fel – kanske rent av en Knekt om man har tur.
Men det faktum att det är tio månader kvar till nästa skyltsöndag, och att behovet inte känns större att besöka Fabriken innan dess, talar för sig själv.