stora filoark – minst 3 ark/lager
2 ½ dl mjölk
3 ägg
1 ½ dl riven lagrad ost
svartpeppar
en liten nypa salt
1 vispat ägg
1 dl smulad ädelost
8 st valnötter
1o cm purjolök, finstrimlad
1 bukett broccoli
1 tomat, skivad
Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och riven ost till äggstanningen.
Krydda med svartpeppar och en nypa salt.
Förbered fyllningen, eftersom filoarken lätt torkar och det gäller att vara snabb i vändningarna.
Smörj pajformen med margarin och lägg filoarken omlott i formen.
Pensla med uppvispat ägg mellan de olika lagren så att de håller ihop. Minst tre lager filodeg behövs i botten.
Toppa med fyllningen, avsluta med valnötterna och häll över äggstanningen.
Knyckla ihop den del av filodegen som hänger över pajformens kant och pensla med ägg.
Grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter tills äggstanningen sätter sig.
Servera tillsammans med sallad.