Filodegspaj med ädelost & valnötter

Kultur och Nöje2016-08-27 08:00

stora filoark – minst 3 ark/lager

2 ½ dl mjölk

3 ägg

1 ½ dl riven lagrad ost

svartpeppar

en liten nypa salt

1 vispat ägg

1 dl smulad ädelost

8 st valnötter

1o cm purjolök, finstrimlad

1 bukett broccoli

1 tomat, skivad

Gör så här:

Blanda ägg, mjölk och riven ost till äggstanningen.

Krydda med svartpeppar och en nypa salt.

Förbered fyllningen, eftersom filoarken lätt torkar och det gäller att vara snabb i vändningarna.

Smörj pajformen med margarin och lägg filoarken omlott i formen.

Pensla med uppvispat ägg mellan de olika lagren så att de håller ihop. Minst tre lager filodeg behövs i botten.

Toppa med fyllningen, avsluta med valnötterna och häll över äggstanningen.

Knyckla ihop den del av filodegen som hänger över pajformens kant och pensla med ägg.

Grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter tills äggstanningen sätter sig.

Servera tillsammans med sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!