Fira fredag med finfin dessert

Drömdessert. Tiramisù är en fantastisk avslutning på maten.

Drömdessert. Tiramisù är en fantastisk avslutning på maten.

Foto: Christine Olsson/TT

Kultur och Nöje2016-02-26 14:00

4 portioner

2 äggulor

250 g mascarpone

2 äggvitor

1 dl amarettolikör, eller marsalavin (som jag själv föredrar)

2 äggvitor

1/2 dl strösocker

10 st savoyardikex

1 dl starkt kaffe

kakao att pudra över

Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto till en jämn smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffet. Lägg dom i en form (ca 25x30 cm).

Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. Pudra över kakao vid servering. Tips: Det fungerar utmärkt att göra portioner av tiramisù i små dessertglas eller vanliga små dricksglas.

Servera med en god espresso!

Trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!