4 portioner
2 äggulor
250 g mascarpone
2 äggvitor
1 dl amarettolikör, eller marsalavin (som jag själv föredrar)
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
10 st savoyardikex
1 dl starkt kaffe
kakao att pudra över
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto till en jämn smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffet. Lägg dom i en form (ca 25x30 cm).
Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. Pudra över kakao vid servering. Tips: Det fungerar utmärkt att göra portioner av tiramisù i små dessertglas eller vanliga små dricksglas.
Servera med en god espresso!
Trevlig helg!