Gott med kikärtor

Till efterrätt och annat gott. Kikärtor - en superingrediens i det gröna köket.

Till efterrätt och annat gott. Kikärtor - en superingrediens i det gröna köket.

Foto: Fotograf saknas!

Kultur och Nöje2016-02-19 16:30

Recept:

1 paket kikärtor

1-2 msk tahini (sesampasta)

1/2 citron, saften

1/2 tsk malen koriander

1 tsk eller mer, spiskummin

1 vitlöksklyfta

salt

Häll ned kikärtorna i din mixer tillsammans med tahini, saften citronen, kryddor och vitlök. Mixa och häll i olivolja tills du har en tjock smet. Smaka och justera kryddningen om du tycker att det behövs. För en tunnare konsistens, häll på lite till olivolja eller vatten, det blir också gott med en skvätt oatly havregrädde. Denna bas kan du sedan förvandla i oändlighet, beroende på vilka smaker du föredrar….några jalapenos och färsk koriander är väldans gott. Lite chipotlepeppar ger en härlig kick. Några rostade vitlöksklyftor. Curry… you name it!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!