Gräddkokt kål med färs

Kultur och Nöje2015-10-13 07:00

4 port ris (eller annat gryn)

500 g blandfärs

2 krm salt

1 krm peppar

1 msk soja

275 g råkostsallad (påse)

1 msk smör eller margarin

1 msk honung

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 msk torkad persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda färsen med salt, peppar och soja. Tryck ut den i en ugnssäker form eller panna. Sätt in mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Stek råkostsalladen i matfettet i en stekpanna och krydda med honung, salt och peppar.

Häll över grädden och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka ca 5 minuter. Rör ner persiljan.

Häll den varma gräddkålen över färsen.

Servera med ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!