2 stora röda paprikor
250 gram fetaost
1 knippe bladpersilja
1 röd chili
1 msk torkad basilika
några blad färsk basilika
salt och svartpeppar
steksnöre
Gör så här:
Smula ner fetaosten i en bunke. Finhacka persiljan (endast bladen) och basilikan. Finhacka chilin (kärna ur om du inte vill ha den så stark). Blanda ihop alla ingredienser till en fast smet med hjälp av en slev eller för hand. Salta endast lätt men ha i ganska mycket svartpeppar. Smaka av, kom ihåg att smakerna blir mildare när de grillas så var inte orolig för att ta i lite.
Skär av ett smalt lock från ena långsidan på bägge paprikorna. Kärna ur dem och ta bort de vita hinnorna. Skölj dem och fyll dem därefter till bredden med ostblandningen. Knyt ihop dem hårt med steksnöre som du först låtit ligga i vatten i några minuter (detta är viktigt, annars brinner snörena av när du grillar och då ramlar paprikorna isär).
Grilla tills paprikorna fått rejält med färg, i minst 10 minuter. Oroa dig inte för att bränna vid dem, det är lätt att skrapa bort det brända i efterhand.