Grillade havreburgare

Kultur och Nöje2016-07-29 08:00

½ gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

3 msk chiafrön + 1 ½ dl vatten

2 ½ dl havregryn

4 dl brödsmulor

2 ½ dl rivna morötter

2 ½ dl mosade svarta bönor

0,75 dl hackad persilja

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1 msk extra virgin olivolja

1 msk japansk soja

½ tsk liquid smoke

1 ½ tsk chilipulver

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad oregano

½ tsk örtsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Mixa havregrynen i en blender tills de blir till mjöl.

Stek lök och vitlök i olivolja tills de blir genomskinliga.

Blanda ihop chiafrön och vatten och låt stå i 10 minuter.

Rosta pumpa- och solrosfrön lätt i en torr panna.

Blanda ihop samtliga ingredienser och rör ihop.

Smaka av med salt och peppar.

Fukta dina händer med lite vatten. Forma till 8 biffar. Pressa och forma dem hårt.

Pensla med olivolja på varje sida och förgrädda dem i ugnen på 175° i 15 minuter.

Grilla dem därefter i några minuter på varje sida.

Servera tillsammans med senapsyoghurtsås och dina favorittillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!