Hyvönen hoppas hitta inspiration i Luleå

Frida Hyvönen gör ett undantag för att hitta inspiration och prata med Mattias Alkberg. "Vi får se vad som händer", konstaterar hon.

Frida Hyvönen tar en paus i låtskrivandet för att komma till Bok och Bild i Luleå –och leta inspiration.

Frida Hyvönen tar en paus i låtskrivandet för att komma till Bok och Bild i Luleå –och leta inspiration.

Foto: Elin Berge

Kultur och Nöje2019-10-24 18:01

Robertsfors Frida Hyvönen är bokad till Bok och Bild i Luleå för att göra en konsert kombinerat med panelsamtal tillsammans med Mattias Alkberg och litteraturvetaren Erik Jonsson.

Efter sin senaste skiva, ”Kvinnor och Barn”, har Hyvönen hyllats stort för sina texter och hon kan själv hålla med om att hon är bra.

– Ja men hyfsad. Jag kan verkligen förbättra mig och det är ju det jag sysslar med, jag känner inte att jag är på någon punkt där det går av sig själv. Det är väldigt mycket jobb, säger hon.

– Det är lovande, skulle jag säga om mig själv (skratt).

Hyvönen jobbar för tillfället med sin nästa skiva och lockas bara ut ur skrivarlyan om erbjudandet känns inspirerande.

– Det lät roligt att prata om text. Jag sitter mest och skriver låtar nu, jag har ingen konsertperiod. Jag gör bara en handfull spelningar den här hösten och då tackar jag ja till saker som är mer speciella och innehåller något som potentiellt kan vara inspirerande för en själv i det egna arbetet.

Därför tackade hon ja till Bok och Bild med glädje då hon fick chansen att prata om ett kärt ämne tillsammans med en kär inspiration, Mattias Alkberg.

– Jag beundrar honom. Vi har ungefär samma yrke men skriver totalt olika texter. Textmässig intelligens och konstnärlig integritet är ju inspirerande, säger Hyvönen.

Hur kommer det bli på fredag?

– Det vet man inte, det är det som gör att jag tackar ja till en sådan inbjudan. Det är lite ovanligt, något man inte gör så ofta. Vi får se vad som händer.

Frida Hyvönen har kallats för en av landets bästa textförfattare. Själv kallar hon sig "lovande".
Frida Hyvönen har kallats för en av landets bästa textförfattare. Själv kallar hon sig "lovande".
Karta: Kulturens hus Turistcenter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!