900 g delikatesspotatis
4 fläskkotletter
salt och peppar
1/2 msk olivolja
Tomat och sparrissallad
1 färsklök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka timjan
250 g grön sparris
1 apelsin
2 msk olivolja
3 msk smör
Till servering:
1/2 romansalladshuvud
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Borsta, skölj och koka potatisen.
Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i en stekpanna i olja. Sätt in pannan eller lägg köttet i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
Sallad: Skala och skiva lök och vitlök. Skär tomaterna i halvor.
Repa och hacka timjan. Skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i tunna bitar. Pressa apelsinen.
Fräs lök, vitlök, timjan och sparris i olivoljan i en stekpanna och tillsätt saften från apelsinen. Rör i smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg i tomaterna.
Till servering: Ansa och skär salladen i bitar. Servera köttet med tomat- och sparrissallad, hjärtsallad och potatis.