Kotlett med ljummen sallad

Kultur och Nöje2015-05-23 07:00

900 g delikatesspotatis

4 fläskkotletter

salt och peppar

1/2 msk olivolja

Tomat och sparrissallad

1 färsklök

1 vitlöksklyfta

250 g körsbärstomater

1/2 kruka timjan

250 g grön sparris

1 apelsin

2 msk olivolja

3 msk smör

Till servering:

1/2 romansalladshuvud

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Borsta, skölj och koka potatisen.

Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i en stekpanna i olja. Sätt in pannan eller lägg köttet i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.

Sallad: Skala och skiva lök och vitlök. Skär tomaterna i halvor.

Repa och hacka timjan. Skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i tunna bitar. Pressa apelsinen.

Fräs lök, vitlök, timjan och sparris i olivoljan i en stekpanna och tillsätt saften från apelsinen. Rör i smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg i tomaterna.

Till servering: Ansa och skär salladen i bitar. Servera köttet med tomat- och sparrissallad, hjärtsallad och potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!