4 portioner
600 g lax
1 rödlök
1 zucchini
1 ask körbärstomater
oliver
olja eller smör till stekning
salt, peppar
Krispig topping:
2 dl panko (asiatiskt ströbröd, finns i de flesta mataffärer)
1 vitlöksklyfta
färska eller torkade örter
olivolja´
Skär laxen i portionsbitar, eller köp färdiga. Strimla rödlök, tärna zucchinin och klyv tomaterna i mitten. Riv vitlöksklyftan, blanda med panko och örter. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i pankoblandningen och stek tills den har sugit åt sig oljan och blivit gyllenbrun. Häll upp blandningen på en bit hushållspapper. Salta och peppra laxen. Stek i stekpanna, i smör eller olja. Bryn grönsakerna i olja tills de är mjuka. Ta i hackade oliver, salta och peppra.
Strö över rejält med pankoblandning över laxen, servera med tagliatelle och grönsaker.
Smaklig måltid!