Krispig lax med grönsaker och tagliatelle

Krispig lax. Fin vardagsmat med härliga färger.

Krispig lax. Fin vardagsmat med härliga färger.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2015-12-10 13:00

4 portioner

600 g lax

1 rödlök

1 zucchini

1 ask körbärstomater

oliver

olja eller smör till stekning

salt, peppar

Krispig topping:

2 dl panko (asiatiskt ströbröd, finns i de flesta mataffärer)

1 vitlöksklyfta

färska eller torkade örter

olivolja´

Skär laxen i portionsbitar, eller köp färdiga. Strimla rödlök, tärna zucchinin och klyv tomaterna i mitten. Riv vitlöksklyftan, blanda med panko och örter. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i pankoblandningen och stek tills den har sugit åt sig oljan och blivit gyllenbrun. Häll upp blandningen på en bit hushållspapper. Salta och peppra laxen. Stek i stekpanna, i smör eller olja. Bryn grönsakerna i olja tills de är mjuka. Ta i hackade oliver, salta och peppra.

Strö över rejält med pankoblandning över laxen, servera med tagliatelle och grönsaker.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!