500 g laxfilé
2 tsk fänkålsfrön
2 tsk salt
2 tsk råsocker
1 tsk chiliflakes
1 msk smör
1 msk olivolja
COLESLAW
300 g spetskål
1 helt ägg eller 2 gulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2,5 dl olja
2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
salt och peppar
Till servering:
3 dl jasminris
20 g smör
2 msk japansk soja
1 lime, i klyftor
Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48 grader, cirka 15 minuter.
Coleslaw: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet.
Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, ris och klyftad lime.