Kryddigt ris
3 dl ris
0,5 tsk gurkmeja
1 msk lantbuljong
250 gram morötter
0,5 st purjolök(ar)
1 st blomkålshuvud(en)
1 tsk spiskummin, malen
olivolja eller smör
1 msk sambal oelek
2 msk vatten
Omelett: 4 ägg, 1 msk vatten, 1 krm salt
Vitlökssås
250 gram turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
1 påse cashewnötter
Kryddigt ris: Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong.
Skala och slanta morötterna. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter.
Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg.
Blanda ut sambal med vatten och tillsätt till grönsakerna. Blanda runt och låt det stå på svag värme på spisen.
Blanda ner det färdigkokta riset i stekpannan och blanda om.
Vitlökssås: Skala och pressa ner vitlöksklyftan i yoghurten. Smaka av med lite salt och peppar.
Omelett: Vispa samman ägg, vatten och salt i en skål. Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna och stek omeletten på medelvärme ca 2-3 min tills omeletten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik vid servering.