Linus frozen cheesecake med hallon och vit choklad

Linus Larssons goda cheesecake. 
Foto: Frida Wismar (Bild Bonnier fakta)

Linus Larssons goda cheesecake. Foto: Frida Wismar (Bild Bonnier fakta)

Foto:

Kultur och Nöje2016-01-29 16:00

Botten:

1 paket digestivekex

100 g smör

Fyllning:

200 g vit choklad

250 g färskost (cream cheese)

6 äggulor

1 1/2 dl strösocker

5 dl vispgrädde

Hallonsås:

1 msk strösocker

3/4 dl vatten

1 1/2 tsk maizenastärkelse

3 1/2 dl hallon

Kör kexen med smör i en mixer och fördela jämnt i botten på en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Platta till ytan lätt med en sked.

Smält vit choklad tillsammans med färskosten över vattenbad.

Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Vispa grädden medelhård i en annan bunke. Vänd ned chokladsmeten i äggblandningen och vänd sedan ned allt i grädden.

Blanda allt utom hallonen i en kastrull och koka upp. Lägg i hallon och låt koka fem 5 minuter på svag värme. Sila eventuellt såsen och låt svalna. Häll hälften av fyllningen ovanpå botten i formen. Häll lite hallonsås ovanpå. Fortsätt att varva chokladfyllning och hallon. Låt kakan stå 3-4 immar i frysen. Ta fram den 20 minuter innan servering.

Lycka till!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!