Botten:
1 paket digestivekex
100 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad
250 g färskost (cream cheese)
6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Hallonsås:
1 msk strösocker
3/4 dl vatten
1 1/2 tsk maizenastärkelse
3 1/2 dl hallon
Kör kexen med smör i en mixer och fördela jämnt i botten på en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Platta till ytan lätt med en sked.
Smält vit choklad tillsammans med färskosten över vattenbad.
Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Vispa grädden medelhård i en annan bunke. Vänd ned chokladsmeten i äggblandningen och vänd sedan ned allt i grädden.
Blanda allt utom hallonen i en kastrull och koka upp. Lägg i hallon och låt koka fem 5 minuter på svag värme. Sila eventuellt såsen och låt svalna. Häll hälften av fyllningen ovanpå botten i formen. Häll lite hallonsås ovanpå. Fortsätt att varva chokladfyllning och hallon. Låt kakan stå 3-4 immar i frysen. Ta fram den 20 minuter innan servering.
Lycka till!