Magnus Betnér berättar om de jobbiga åren

Magnus Betnér är tillbaka och berättar om depression, utbrändhet och nytändning. "Men jag hade hellre fått mått bra och skriva skämt om något annat", säger han.

Magnus Betnér är tillbaka efter en stunds frånvaro från stand up-scenen.

Magnus Betnér är tillbaka efter en stunds frånvaro från stand up-scenen.

Foto: Norrköpings Tidningar

Kultur och Nöje2019-11-29 07:00

Våren 2017 tog det stopp för Magnus Betnér och under närmare två år har han hållit sig borta från stand up. Utbränd och deprimerad. 

– Jag kände mig inte så dålig, jag trodde bara att jag var trött på att åka omkring. Men sedan blev jag sjukskriven i sex månader. Det är väl det som är dåligt med att jobba som jag gör, man håller inte hur länge som helst, berättar han.

Nu är han tillbaka på scenen och publiken kommer märka av Magnus Betnérs jobbiga år.

– Allt som händer i mitt liv hamnar i mitt material, men jag hade hellre fått mått bra och skriva skämt om något annat (skratt).

Komikern berättar att han förstod att något var fel när det var jobbigt att stå på scenen för första gången på 20 år.

– Men suget kom tillbaka och nu känns det bara jättekul att köra igen. Men förrutom en härlig föräldraledighet var den perioden mest asjobbig med depression, utbrändhet, panikångest och massa sånt, säger han.

På lördag uppträder han i Luleå och på söndag i Kiruna med "Work in progress". 

– Den roligaste svängen på året är när jag får åka upp till "riktiga Norrland" och det tror jag att min publik där uppe vet. VI har haft en lång relation, säger han.

Samtidigt håller han på att repetera föreställningen "Men Gud" som kommer till Luleå i mars.

– Det är roligt att göra något som är helt annorlunda mot det jag brukar göra. Men det är svårt att lyssna på en regissör som säger hur jag ska göra när man är van vid att bestämma själv.

Betnér om Ilar

Sandra Ilar, från Luleå, följer med Magnus Betnér på många gig. Dock inte i länet.

– Förrutom att hon är fantastiskt rolig är hon helt kompromisslös, det är det inte många som är. Hon är en väldigt modig komiker. Hon är en av få jag gillar att se varje kväll, det kommer alltid något nytt och är alltid skitbra. Jag älskar henne – hon är en av mina absoluta favoriter, säger Betnér.

– Hon är inte en typisk Luleåbo (skratt), det känns som att Luleåborna överlag är mer tillbakadragna än Sandra Ilar.

Karta: Kulturens hus Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!