Mandelscones med chiafrön

Kultur och Nöje2016-08-22 08:00

4 dl mandelmjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

50 g smör

1 ½ dl havredryck, mandeldryck eller mjölk

1 ekologiskt ägg

1 msk chiafrön

pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare.

Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk; ägg och chiafrön.

Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen

i ca 10–15 minuter.

Observera att det inte direkt blir en deg, utan mer en smet.

I ugnen tar smeten ihop och resultatet blir fina scones.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!