4 portioner
500 g ryggbiff i skivor
salt, peppar
4 salladslökar
2 tärnade mango, färska, eller frysta tärningar (fryst mango tinas helst långsamt)
1 kruka koriander¨
1 påse bladspenat
1 burk böngroddar
Dressing:
1 chilifrukt
1 bit färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
2 msk neutral olja
1 pressad lime
salt, peppar
Topping: Rostade sesamfrön
Stek köttet några minuter på varje sida, salta och peppra. Mediumstekt blir bäst, då ska köttet vara rosa inuti. Steks det för länge blir det segt! Lägg åt sidan och låt vila. Strimla salladslök, tärna mangon och låt böngroddarna rinna av. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser i en stor skål eller på ett stort uppläggningsfat. Riv vitlök och ingefära, hacka chilin. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över salladen. Skiva köttet tvärsöver i 0,5 cm tunna skivor. Lägg upp ovanpå salladen. Servera med en extra limeklyfta till varje portion.
Smaklig måltid och trevlig helg!