4 portioner
1 butternut sqaush
1 förpackning svarta bönor
1 chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
200 g ricotta (italiensk färskost)
färska örter (basilika, timjan, persilja)
rivet skal av en citron
parmesanost
pinjenötter
olivolja
flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela pumpan i fyra delar. Ta bort inkråmet och skär loss lite av köttet. Tärna pumpaköttet, hacka chili och vitlök. Blanda ihop allt i en skål. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i dem. Hacka örterna och tillsätt dem. Tillsätt citronskalet. Rör om så att smakerna blandas. Pensla pumpan med olivolja och strö över flingsalt. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper under. Skeda i fyllningen. Riv parmesan och blanda med ricotta. Klicka över ostblandningen över pumpabitarna. Ställ in i ugnen, räkna med att det tar 40 minuter innan pumpan är mjuk. Tips: Lite matigare blir det med lite lufttorkad skinka som tillbehör.
Smaklig måltid!