Middagstipset: Butternut squash med svarta bönor och pinjenötter

Vegomums. Butternutpumpa med krämig fyllning.

Vegomums. Butternutpumpa med krämig fyllning.

Foto: Maria Lindgren

Kultur och Nöje2016-02-17 13:00

4 portioner

1 butternut sqaush

1 förpackning svarta bönor

1 chilifrukt

1-2 vitlöksklyftor

200 g ricotta (italiensk färskost)

färska örter (basilika, timjan, persilja)

rivet skal av en citron

parmesanost

pinjenötter

olivolja

flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela pumpan i fyra delar. Ta bort inkråmet och skär loss lite av köttet. Tärna pumpaköttet, hacka chili och vitlök. Blanda ihop allt i en skål. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i dem. Hacka örterna och tillsätt dem. Tillsätt citronskalet. Rör om så att smakerna blandas. Pensla pumpan med olivolja och strö över flingsalt. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper under. Skeda i fyllningen. Riv parmesan och blanda med ricotta. Klicka över ostblandningen över pumpabitarna. Ställ in i ugnen, räkna med att det tar 40 minuter innan pumpan är mjuk. Tips: Lite matigare blir det med lite lufttorkad skinka som tillbehör.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!