Middagstipset: Gräddstuvat suovasskav med svamp och lingon

Kultur och Nöje2016-01-26 13:00

4 portioner

500 g suovasskav, eller renskav

1 gul lök

1 ask champinjoner

2 dl lingon

3 dl mellangrädde

2 msk vetemjöl

2 msk soja

salt, peppar

1 tsk honung

1 kruka persilja

Mandelpotatismos:

15 mandelpotatisar

2-3 dl mjölk

50 g smör

salt, peppar

Sätt i gång potatisen. Stek skavet och ställ åt sidan. hacka löken och skiva svampen. Bryn snabbt i stekpannan. Blanda med skavet och strö över vetemjöl (för glutenfritt, använd exempelvis maizenastärkelse). Slå över grädde och soja. Vänd ned lingonen, det gör inget om de är frysta. Låt puttra en liten stund. Hacka persilja och blanda i. Smaka av med salt, peppar och lite honung (om lingonsmaken blir för skarp).

Hetta upp smöret till moset i en kastrull. Låt det stå på plattan tills det blir gyllenbrunt och börjar dofta nötigaktigt. Blanda i mjölken och hetta upp. Mosa potatisen med potatisstamp. Vispa ned mjölk- och smörblandningen med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera suovas/renskav med moset och gärna lite ruccolasallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!