Middagstipset: Grön ärtsoppa med pepparrotscrème

Foto: JESSICA GOW / TT

Kultur och Nöje2016-02-29 13:00

4 portioner

500 g frysta ärter

1 gul lök

7 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2½ dl matlagningsgrädde

1 kruka färsk persilja

svartpeppar

Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock ca 5 min. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt det koka upp. Smaka av med svartpeppar. Hacka i persiljan strax innan servering.

Pepparrotscrème:

1 bit finriven pepparrot (2-3 cm, beroende på hur stark crème du vill ha)

2 dl matlagningsyoghurt

1/2 msk honung

1 tsk salt

Servera soppan med en klick pepparrotscrème och ett gott bröd. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!