Middagstipset: Lax med smaker från Medelhavet

Alltid rätt. Lax är nyttig och god vardagsmat.

Alltid rätt. Lax är nyttig och god vardagsmat.

Foto: Matthew Mead

Kultur och Nöje2016-02-04 13:00

4 portioner

1 laxsida, minst 600 g

1 citron

50 g smör

salt, peppar

Tvätta citronen. Skiva citronen tunt. Salta och peppra laxen. Lägg citronskivor över och klicka över smör. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Stek på 175-200 grader i cirka 20 minuter, den ska vara genomstekt men inte bli torr!

Olivröra:

100 g svarta oliver

100 g gröna oliver

1 vitlöksklyfta

1 kvist rosmarin

1/2 chilifrukt

1 dl olivolja

Hacka oliver grovt och tillsätt riven vitlök. Hacka i rosmarin och chili. Blanda med olivolja tills det blir en sås. Servera laxen med en sallad, olivröra och eventuellt pressad potatis till.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!