4 portioner
Burgare:
600 g laxfilé
1/2 kruka koriander
1/2 gul lök
rivet skal av 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt
peppar
Finhacka laxen eller kör med mixerstav tills det blir en färs. Hacka löken fint och riv vitlöken på fint rivjärn. Riv skalet på citronen. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser till burgaren i en glasskål. Tillsätt kryddorna och ägget. Forma till burgare med fuktiga händer. Låt vila en liten stund innan stekning.
Guacamole:
2 mogna avokado
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt
1/2 kruka koriander
1 lime, saften
salt
1 dl matlagningsyoghurt
Mosa avokadon, riv vitlöken och hacka koriandern och chilin. Blanda ihop allt, pressa i limen och tillsätt yoghurten. Smaka av med salt.
Stek burgarna några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Lägg upp på rostat bröd, gärna lite grövre. Toppa med grönsaker, rödlök och guacamole. Servera gärna extra sallad till vid sidan av.
Smaklig måltid!