Middagstipset: Laxlåda

Gott och rejält. Nej, det är inte den magraste av middagsrätter, men ack så god.

Gott och rejält. Nej, det är inte den magraste av middagsrätter, men ack så god.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2016-01-13 13:00

4 portioner

500 g gravad lax

12 runda potatisar

1 gul lök

3 dl mellangrädde

salt

peppar

färsk persilja

smör till formen och till stekning

Skala potatisen och skär i tunna skivor. Skär laxen i bitar. Hacka löken fint och stek den snabbt i stekpanna tills den mjuknar. Smörj en ugnsform med lite smör och varva potatisskivor med lax och lök. Salta försiktigt och peppra, tänk på att laxen är salt. Häll på grädden och strö över persiljan. Tillaga i ugnen på 175-200 grader. Om laxlådans yta fort blir brun, flytta den till den nedre delen av ugnen och lägg över aluminiumfolie. Laxlådan är klar när potatisen är mjuk.

Servera med en grönsallad. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!