Middagstipset: Ljummen broccolisallad med parmesan och pinjenötter

Nyttigt och gott. Broccoli är det perfekta tillbehöret.

Nyttigt och gott. Broccoli är det perfekta tillbehöret.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2016-02-03 13:00

4 portioner

2 rejäla knippen broccoli

3 salladslökar

1 påse pinjenötter

parmesanost

salt, peppar

crema di balsamico

Koka broccolin i lättsaltat vatten, tills den är lite mjuk men fortfarande spänstig. Strimla salladslöken. Rosta nötterna i varm panna. Lägg upp broccoli på ett stort fat, toppa med salladslök, nötter och hyvlad parmesan (använd exv potatisskalaren). Ringla över lite crema di balsamico, som är en färdig "sirap" på balsamvinäger. Den ambitiösa kokar så klart sin egen. Servera salladen med stekt eller grillad kyckling, en bit lax, lufttorkad skinka eller grillad fläskfilé. Eller stek halloumiost i tunna, knapriga skivor och lägg på. Hoppa då över parmesanosten.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!