4 portioner
Köttet:
500 g högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 lagerblad
salt, peppar
2 dl rött vin (alternativt matlagningsvin)
vatten
smör till stekning
Skär köttet i tärningar. Skär löken i tunna ringar. Hacka vitlöken fint. Bryn köttet tills det får fin färg i en stekgryta, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med en stund. Tillsätt morötterna, skurna i slantar. Slå på vin, späd med vatten så att allt täcks. Tillsätt lagerblad och låt köttet koka upp och sedan sjuda två-tre timmar tills det är mört och faller isär lätt. Späd med vatten under tiden, får inte koka torrt! Hit kan grytan förberedas till dagen därpå.
Tillsätt:
1 hackad paprika
8 hackade soltorkade tomater
1 ask körbärstomater, kluvna på mitten
3 dl mellangrädde
2 msk dijonsenap
1 msk honung
soja
2 msk oxfond
Färsk persilja
Låt paprika och tomater koka med en liten stund. Strö över lite vetemjöl. Slå på grädde, tillsätt soja, dijon, oxfond och honung. Tillsätt hackad färsk persilja innan servering. Servera med ris eller potatis.
Smaklig måltid!