Middagstipset: Parmesangratinerad kyckling

Fredagsfint. Och gott blir det med den här italienska kycklingrätten.

Fredagsfint. Och gott blir det med den här italienska kycklingrätten.

Foto: Christine Olsson/TT

Kultur och Nöje2016-02-26 13:00

4 portioner

600 g kycklingfilé

4 dl crème fraîche

150 g parmesanost

2 vitlöksklyftor

salt

peppar

1 ask körsbärstomater

8 soltorkade tomater

1 kruka basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med crème fraîche i en bunke, Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar. Hacka soltorkade tomater och blanda i. Täck kycklingen med ostblandningen. Dela tomaterna på mitten och lägg överst. Laga i ugnen i cirka 40 minuter. Hacka basilikan och strö över innan servering.

Servera med ris, risoni, pasta eller endast en god sallad med exempelvis ruccola. Tips: Vegetariskt alternativ går att göra med quornfiléer.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!