4-6 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt av valfri styrka
olivolja
1 burk hela tomater
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk torkad timjan
20 svarta oliver, urkärnade
1 dl mellangrädde
salt, peppar
1 msk flytande honung
1 kruka färsk basilika
färskriven parmesanost till servering
500 g pasta, t ex penne
Sätt igång pastavattnet. Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp olivolja i en stekpanna med höga kanter. Fräs alltihop i oljan tills löken är genomskinlig och mjuk. Slå i tomaterna och smula i buljongtärningen. Smula ned timjan. Hacka oliverna och tillsätt dem. Smaka av med salt, peppar och honung. Slå i grädden och rör om. Låt såsen koka upp och puttra en stund. Hacka basilikan och rör ned den. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp pasta, toppa med sås och strö över färskriven parmesanost.
Smaklig måltid!