4 portioner
500 g lövbiff
1 gul lök
1 bit purjolök
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1/2 chilifrukt
strimlad salladskål
1/2 kruka koriander
1 tsk sesamolja
3 msk soja
1 msk risvinäger
1 msk flytande honung
maizena, vatten- till redning
olja till stekning
salt, peppar
sesamfrön
Strimla biffen. Hacka lök, vitlök och chili. Stek köttet hastigt på hög värme, dela upp det så det inte blir så mycket vätska i pannan, då kokar det. Ställ köttet åt sidan. Fräs lök, purjolök, chili och hackad ingefära mjukt. Lägg över med köttet. Ta i soja, sesamolja, honung och risvinäger. Red med maizena och vatten, hur mycket beror av hur såsig gryta du vill ha. Tillsätt strimlad salladskål, salta och peppra. Servera med kokt basmati- eller jasminris. Toppa grytan med sesamfrön.
Smaklig måltid!