Middagstipset: Sesambiff med ris

Snabba grytan. Lövbiff är bra att ha på lyt för en snabbfixad middag.

Snabba grytan. Lövbiff är bra att ha på lyt för en snabbfixad middag.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2016-02-16 13:00

4 portioner

500 g lövbiff

1 gul lök

1 bit purjolök

2 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära

1/2 chilifrukt

strimlad salladskål

1/2 kruka koriander

1 tsk sesamolja

3 msk soja

1 msk risvinäger

1 msk flytande honung

maizena, vatten- till redning

olja till stekning

salt, peppar

sesamfrön

Strimla biffen. Hacka lök, vitlök och chili. Stek köttet hastigt på hög värme, dela upp det så det inte blir så mycket vätska i pannan, då kokar det. Ställ köttet åt sidan. Fräs lök, purjolök, chili och hackad ingefära mjukt. Lägg över med köttet. Ta i soja, sesamolja, honung och risvinäger. Red med maizena och vatten, hur mycket beror av hur såsig gryta du vill ha. Tillsätt strimlad salladskål, salta och peppra. Servera med kokt basmati- eller jasminris. Toppa grytan med sesamfrön.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!