4 portioner
1 burk böngroddar, eller en förpackning färska
300 g tofu
1 röd paprika
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 bit (2 cm cirka) färsk ingefära
1 chilifrukt
1 lime, saften
2 tsk sesamolja
2 tsk shoyu eller vanlig soja
1 kruka koriander
4 ägg
salt
Topping:
Kokoschips
Jordnötter, eller rostade sesamfrön
olja till stekning
Skär tofun i bitar och stek i olja tills den får lite färg. Ställ åt sidan. Strimla paprika och hacka vitlök, chili och ingefära. Strimla salladslöken. Hetta upp oljan i en wokpanna eller i en vanlig stekpanna med höga kanter. Lägg i grönsakerna, inklusive böngroddarna. Häll av spadet om du använder böngroddar på burk. Stek hastig på hög värme i ett par minuter, grönsakerna ska vara krispiga och får inte steka för länge. Blanda i tofun och knäck i äggen. Fortsätt steka och smula äggen med en stekspade eller slev. Tillsätt soja och sesamolja. Smaka av med salt. Strimla koriandern och strö över, pressa över limesaften. Lägg upp i skålar och låt var och en toppa sin rätt med nötter/sesamfrön och kokoschips. Servera en extra limeklyfta till var och en. Sweet chilisås är gott till.
Smaklig måltid!