4 portioner
2 avokado
2 stora morötter
3 salladslökar
1/2 aubergine
Dressing:
1/2 chilifrukt, urkärnad
1 liten vitlöksklyfta
1 bit färskriven ingefära
1 tsk sesamolja
2-3 msk neutral olja
pressad citron
lite flytande honung
salt, peppar
Topping:
kokoschips (eller kokosflingor)
gojibär
solroskärnor
cashewnötter
hackad koriander
Skiva auberginen tunt. Lägg skivorna på en bit hushållspapper och salta lätt för att dra ut vätskan. Strimla eller riv morötterna på rivjärn. Strimla salladslökarna. Dela varje avokado på mitten.
Blanda till dressingen: Finhacka chili, vitlök och riv ingefäran fint. Blanda med olja, citron och kryddor. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat, eller gör portioner till alla. Häll över dressingen och strö över toppingen. Extra hungrig? Lägg till några skivor stekt halloumi, tofu eller lite gravad lax.
Smaklig måltid!