Middagstipset: Supersallad med avokado

Sallad till middag? Javisst, den här är hur god som helst!

Sallad till middag? Javisst, den här är hur god som helst!

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2016-02-11 13:25

4 portioner

2 avokado

2 stora morötter

3 salladslökar

1/2 aubergine

Dressing:

1/2 chilifrukt, urkärnad

1 liten vitlöksklyfta

1 bit färskriven ingefära

1 tsk sesamolja

2-3 msk neutral olja

pressad citron

lite flytande honung

salt, peppar

Topping:

kokoschips (eller kokosflingor)

gojibär

solroskärnor

cashewnötter

hackad koriander

Skiva auberginen tunt. Lägg skivorna på en bit hushållspapper och salta lätt för att dra ut vätskan. Strimla eller riv morötterna på rivjärn. Strimla salladslökarna. Dela varje avokado på mitten.

Blanda till dressingen: Finhacka chili, vitlök och riv ingefäran fint. Blanda med olja, citron och kryddor. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat, eller gör portioner till alla. Häll över dressingen och strö över toppingen. Extra hungrig? Lägg till några skivor stekt halloumi, tofu eller lite gravad lax.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!