Middagstipset: Supersallad med extra allt

Foto: Fotograf saknas!

Kultur och Nöje2016-01-14 13:00

4 portioner

2 apelsiner, gärna blodapelsiner

1 rejäl klyfta rödkål

4 salladslökar

2 avokado

1 kruka koriander

1/2 dl gojibär

Dressing:

1/2 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

1/2 chilifrukt

saft av 1/2 citron

1-2 tsk örtsalt

pinjenötter

Skiva apelsinerna tunt och strimla rödkålen. Strimla salladslöken och finhacka koriandern. Dela varje avokado på mitten. Lägg upp på ett stort fat, blanda eller lägg upp i separata högar. Riv vitlöken och hacka chilin. Blanda med olivolja, pressad citron och örtsalt. Ringla över salladen. Toppa med pinjenötter och gojibär. Servera med eventuella tillbehör och/eller en bit gott bröd.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!